به گزارش خبرنگار مهر محسن خسته مهر پیش از ظهر پنجشنبه در مراسم گرامیداشت سی و سومین سالگرد تاسیس شرکت ملی حفاری ایران اظهار کرد: صنعت نفت که موتور محرکه اقتصاد است، مهمترین وظیفه تولید ثروت و ایجاد ارزش افزوده برای کشور را دارد.
وی با بیان اینکه بعد از انقلاب اسلامی ایران بیش از 330 مخزن نفتی و گازی و همچنین 85 میلیارد بشکه به ذخائر کشور اضافه شده، افزود: به این ترتیب کشور ما با دارا بودن چهار میلیون و 300 هزار بشکه ظرفیت تولید نفت خام، رتبه اول جهان را در ذخائر نفت و گاز از آن خود کرده است.
خجسته مهر در تشریح اهداف برنامه پنجم توسعه در صنعت نفت و جزئیات طرح افزایش یک میلیون و 300 هزار بشکه ای تولید نفت روزانه ایران گفت: افزایش ظرفیت تولید نفت ایران به پنج میلیون و 600 هزار بشکه و افزایش ظرفیت تولید گاز به یک میلیارد و 480 میلیون متر مکعب در روز از مهمترین اهداف توسعه ای صنعت نفت است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ظرفیت پالایش نفت خام کشور یک میلیون و 900 هزار بشکه نفت خام است، افزود: این ظرفیت باید به دو میلیون و 400 هزار متر مکعب برسد.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه براساس برنامه ریزیهای انجام شده، شاخص رشد هشت درصدی برای کشور محقق می شود، گفت: در این راستا 180 میلیارد دلار در بالادستی هزینه می شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه 70 میلیارد دلار بازار کار برای صنعت حفاری وجود دارد، افزود: اگر تا کنون صنعت حفاری دچار آسیب کمتری شده به دلیل شکل گیری اقتصاد مقاومتی در این صنعت بوده است.
خجسته مهر با تاکید بر اینکه در حال حاضر در بخش های مهندسی حفاری، طراحی و خدمات به خودکفایی دست یافته ایم، اظهار کرد: صدور خدمات فنی به خارج از مرزهای کشور از مهمترین فعالیتهایی است که در صنعت حفاری در حال شکل گیری است.
وی به آمار اپک در خصوص رشد دکل های حفاری دنیا اشاره کرد و گفت: براساس این آمار از میان رشد 12 درصدی دکل های دنیا، خاورمیانه و خلیج فارس بیشترین نقش را داشته اند و در بازه زمانی سالهای 2007 تا 2011 کشور ایران در صدر نرخ افزایش دکل های حفاری بوده است.
معاون وزیر نفت با بیان اینکه فعالیتهای حفاری در میدانهای مشترک دو برابر شده است، افزود: در سال 89، 26 دستگاه دکل حفاری در میدانهای مشترک فعال بود که این میزان سال گذشته به 53 دستگاه افزایش یافت.
وی با تاکید بر ضرورت افزایش دکل های ملکی در راستای اقتصاد مقاومتی، گفت: مدیریت دکل از مهمترین موضوعاتی است که باید توجه ویژه ای به آن صورت گیرد به این دلیل که استفاده موثر از دکل اهمیت بیشتری از افزایش کمی دارد.
خجسته مهر همچنین مهندسی و برنامه ریزی حفاری را بسیار با اهمیت دانست و اظهار کرد: این مورد باید مورد توجه کارفرمایان قرار گیرد.
وی همچنین بر ضرورت افزایش ظرفیت نیروی انسانی در بخش حفاری تاکید کرد و گفت: ظرفیت دکل ها از ظرفیت نیروی انسانی در حال پیشی گرفتن است که این مورد باید برعکس باشد.
معاون وزیر سیاست وزارت نفت را تقویت ناوگان حفاری در بخش دولتی و خصوصی دانست و افزود: در راستای اقتصاد مقاومتی شرکت حفاری به بخش خصوصی واگذار نمی شود.
نظر شما